Filme

27 Jan 2008

Deci, uitandu-ma astazi la un top 10 al celor mai bune ecranizari dupa benzi desenate am observat niste chestii care pot fi catalogate ca REGULI.

Iata-le

1. Niciun actor nu va fi in stare sa interpreteze bine rolul unui supererou cu identitatea ascunsa. Sau se va potrivi cu supereroul, sau cu identitatea lui falsa. Ex. Bruce Wayne (Batman): Christian Bale a fost un foarte bun Batman (el fiind un actor genial in roluri de psihopat, si DA, Batman era un pic psihopat), dar nu se potrivea deloc cu filantropul Bruce Wayne, spre deosebire de George Clooney (bleh), care era bun in rol de filantrop si atat. Sau Christopher Reeve (Superman), care era bun ca tocilarul Clark Kent, dar n-avea nicio treaba cu Superman.

2. Daca intr-o banda desenata exista o tipa BUNA, in film o sa fie o sclifosita. Vezi Rogue (X-men) si Mary Kate Plm (Spiderman). No further comment.

3. Daca se fac 2 ecranizari cu acelasi personaj, ele vor fi complementare. Asemanator cu regula 1, dar din punct de vedere al tipelor. Michelle Pfeiffer a fost geniala in rolul Catwoman din Batman Returns, dar Halle Berry din filmul Catwoman are cur mai marfa.

4. Personajul negativ va fi INTOTDEAUNA mai interesant. Si actorul va fi mai bun, si rolul mai bun, singurul lui defect fiind de fapt ca vrea sa ne omoare pe toti. Exemple sunt garla, incep cu Kevin Spacey (Lex Luthor - Superman Returns), actor care imi place la nebunie. Exceptii exista NUMAI daca personajul pozitiv e un pic deranjat la cap si nu e chiar intruchiparea bunatatii (sa zicem Hugh Jackman - Wolverine, X-Men sau Hugo Weaving - V for Vendetta, dar a nu se uita ca el a fost Agent Smith din Matrix).

5. Spiderman e pentru emo-kids

6. Faptul ca stiu atatea despre subiect inseamna ca sunt genul de persoana cu care nu este distractiv sa te uiti la filme, pentru ca le critic. Si nu sunt comicbook-freak, dar imi place mie sa gasesc defecte filmelor.


3 picioare in gard:

autoarbiter said...

Gagica lui Spider-Man era Mary Jane Watson. Cat despre actorii in rol de Spider-Man, cel mai bine s'a potrivit Jack Black. Cred ca si Yoda ar fi bun. =))

Morrigan said...

spider-man e emo orice i-ai face

Onishka said...

grr de ce nu comenteaza mai multa lume articolul asta?