Aditivi alimentari

18 Jan 2008

Pentru ca sunt sigur ca inca nu sunteti convinsi de faptul ca un petic din estul Europei este acoperit de un nor dens de prostie, mai aduc un argument.

Pentru ca am intrat in Uniunea Europeana si ne'am dorit foarte tare sa fim in randul lumii, sa intram in occident, am sarit cu capul inainte fara sa vedem ca piscina e goala. Cand scriam pe fostul meu blog despre efectele negative ale integrarii [da, sunt pesimist, de'aia ma cheama Crown Of NEGATIVITY! Probleme?] nu m'ati crezut. Ei bine, luati de cititi si va minunati:

"Decizie controversată a Ministerului Sănătăţii. Pe motiv că ne armonizăm legislaţia cu cea europeană, peste o lună prăjiturile, dulciurile, sucurile şi produsele de panificaţie vor conţine noi aditivi alimetari, periculoşi." [Sursa: PRO-Tv (bleah!!)]


Respectivii aditivi, adica E-uri, erau pana acum interzise, deci pana sa intram in Uniunea Pulii mancam mai sanatos. Acum ca trebuie sa ne aliniem la standarde occidentale, vom fi obligati sa consumam bauturi si alimente cu niste substante care te sperie numai la auzul numelui. De exemplu: E 955 - SUCRALOZA [indulcitor], E 1452 - OCTENILSUCCINAT DE AMIDON ŞI ALUMINIU [antioxidant. nu, nu e vorba de antioxidantii naturali din ceai, nu cred ca va convine sa mancati dropsuri Mentos cu aluminiu], E 1204 - PULLULAN [lasand de'o parte faptul ca e cancerigen, chiar refuz sa mananc ceva care contine o substanta numita "pul..."]. Lista poate continua cu saruri de zaharina, guma artificiala si alte accesorii.

Sper ca citind aceste randuri sa va dati seama ca traim intr'o societate condusa de oameni prosti, dar care la randul lor au fost ca noi, deci si noi ne prostim pe zi ce trece. In fiecare din noi se gaseste o bucatica de Profesor. Nu fiti tarani prosti, mancati alimente sanatoase, nu cacat de la europeni!

PS: Trebuie sa fac ceva cu tavanul, care ameninta sa se transforme intr'o cascada. Banda adeziva, anyone? ;))


0 picioare in gard: