Casatorie

30 Nov 2007

Am impresia ca e la moda sa te casatoresti. Unde te uiti vezi cupluri casatorite sau logodite nu cu mult mai in varsta decat subsemnatul. Stiu ca am reluat astfel o idee a onishkai, dar nu aici voiam sa ajung. Daca tot va casatoriti, eu va urez casa de piatra si am cateva sfaturi pentru voi, in special pentru barbati:

1. Inainte de casatorie, faceti o lista cu cadouri de egala valoare pe care sa i le faceti sotiei la aniversari. Sub nicio forma sa nu existe un cadou care sa le eclipseze pe celelalte (legendarul cadou "perfect"). Desi, din pacate, putine casatorii mai sunt de durata, trebuie sa pornesti de la premisa ca a ta o sa dureze o viata si sa fii pregatit pentru asta. Daca lista de cadouri potrivite este mai saraca, rezervati-le pentru aniversarile de 5 ani, 10 ani, 15 ani s.a.m.d. in asa fel incat sa va ajunga.

2. Desi porniti de la premisa ca va dura o viata casatoria voastra, in niciun caz sa nu constientizati chestia asta. Din cate am auzit atacurile de panica nu sunt placute.

3. Duceti-va logodnica la cumparaturi de haine in repetate randuri, pana cand ii invatati tiparul de cumparaturi. E intotdeauna bine sa stii ce te asteapta.

4. Nu uitati ca, certificatul de casatorie este un act care garanteaza femeii ca isi permite sa puna cateva kilograme pe ea fara a fi parasita (fara preaviz cel putin). De asemenea este un permis de ragaituri, basini si respiratie de dragon pentru barbati.

5. Asigurati-va ca macar unul din voi stie sa gateasca daca nu va permiteti sa mancati in oras in fiecare zi. Daca niciunul nu stie, dar dragostea e mare, dati cu banul sa stabiliti cine va urma cursuri de gatit.

6. Casatoria implica, la un moment dat, copii. Cel putin teoretic. E bine sa stii asta de la inceput si sa te impaci cu gandul.


Probabil au mai fost spuse, probabil (sigur) mai exista o groaza... mie astea mi-au venit acum in cap. V-am taiat pofta?


3 picioare in gard:

Anonymous said...

that was fun :)) bine zis..eh si ar mai fi o gramada gen faza cu aparitia soacrei care strica multe chefuri....si atitudinea consoartei fatza de sporturile extreme gen halbere si cognac-canoe
sau...EEEEWWWW NU MAI UMBLA CU ALA CA VORBESTE URAT. Evidentiaza asemanarea cu o mama de care tocmai ai scapat (gen a lu norm din filmul arhicunoscut) :)

autoarbiter said...

da, e buna asemanarea, incerci sa scapi de parinti casatorindu'te, dar dai de ma'ta in varianta tanara.

Onishka said...

3 e atat de far fetched.
Stii cat dureaza sa te prinzi de tiparul de cumparaturi al unei femei?
Ok, stilul il prinzi, preturile [ar trebui sa stii de la inceput ca TREBUIE sa fie mari], firmele le prinzi... dar ce greseli poti face.